iCloud logo

Apple strammer sikkerheden

Efter hackerskandalen, hvor flere kendte kvinder fik hacket deres iCloud-konti, melder Apple nu ud, at de vil forbedre sikkerheden.

9. september 2014

Apple vil gøre det mere sikkert at bruge deres online-drev iCloud. Det fortæller Apples direktør Tim Cook i et interview med den amerikanske avis Washington Post.

For det første vil der nu komme en notifikation på din Apple-enhed, hver gang der bliver logget ind på din konto fra en ny enhed. Der kommer også en besked, hvis nogen prøver at logge ind på din konto, ændre kodeord eller flytte data fra din iCloud. Tidligere fik du kun en e-mail.

For det andet vil Apple forsøge at få flere til at bruge den såkaldte to-trinsbekræftelse. Med to-trinsbekræftelse skal du bruge to trin, når du logger ind. Det første er dit kodeord og det andet er enten en engangskode sendt til dig på sms eller e-mail eller et langt kodeord, som du har fået, da du oprettede kontoen.

Med de nye tiltag bliver det meget hurtigere at ændre sit kodeord eller give besked til Apples sikkerhedscenter, hvis uheldet skulle være ude.

Her på Komputer for alle anbefaler vi desuden, at du laver et rigtig godt kodeord med både tal, store og små bogstaver, og specieltegn. Desuden er det en god ide at lave det af tilfældige ord, så det er ulogisk. For at huske dine kodeord, kan du bruge et kodeords-program som LastPass eller PasswordBox.

Måske er du interesseret i ...