nemid

NemID angrebet for tredje gang i år

Flere danske banker kom på overarbejde den 11. april, da NemID brød ned på grund af angreb.

12. april 2013

IT-afdelingerne i de fleste danske banker fik travlt med at finde bagdøre og alternative løsninger torsdag den 11. april, da et angreb lagde NemID ned. Systemet bliver brugt til at logge på netbank, Skat og en lang række andre offentlige sider.

Der var tale om et såkaldt DDoS-angreb, som har til formål at gøre en tjeneste utilgængelig via overbelastning. Angrebet mod NemID aktiverede altså nogle sikkerhedsforanstaltninger, der fik programmet til at lukke ned, så der var ikke tale om et decideret forsøg på at tømme danskernes bankkonti.

Danske Bank og Nordea fandt begge alternative løsninger, så kunder kunne få adgang til deres Netbank, blandt andet via deres smartphones. Flere mindre banker måtte dog vente i længere tid, før systemet kom op og køre igen, før deres kunder kunne overføre penge.

Det er tredje gang i år, at NemID bliver angrebet. Den 24. og 25. marts lukkede systemet også ned af samme årsag. Politiet har dog dårlige kort på hånden for at fange de skyldige, da de ofte kommer fra udlandet og gemmer sig bag falske IP-adresser, som er en computers DNA på internettet. Der er derfor stor sandsynlighed for, at der vil komme flere angreb fremover.

Måske er du interesseret i ...