Microsoft spam

Microsoftlotteri er svindel

Du har ikke vundet i Microsoft-lotteriet, selvom du modtager en mail, der fortæller dig det. Mailen er svindel og ikke fra Microsoft.

13. juli 2011

"Tillykke din email adresse blevet bevist en vinder for vores brugere belønning ordningen, du er derfor berettiget til et betydeligt beløb på $ 500.000,00 USD..."

Sådan er noget af ordlyden i en ubehagelig form for svindelmail, som florerer netop nu, og hvis afsender tilsyneladende er ellers altid troværdige Microsoft. Det er bare ikke tilfældet. I stedet er der tale om svindlere, der vil have dig til at afsløre dit kontonummer og andre prekære oplysninger, de kan udnytte til deres fordel. Faktisk kan man senere i samme mail læse følgende:

For at få din præmie venligst bekræfte modtagelsen af denne mail med dit, 1) Fulde navn: 2) Adresse og Telefon: 3) Alder og køn: 4: Erhverv: 5): Land

Mailen med det falske Microsoft-lotteri er allerede landet i indbakken hos en af Komputer for alles læsere, som dog ikke lod sig snyde af det ubehjælpsomme danske sprog og det glade budskab i mailen, men i stedet sendte den til os, så vi kunne bringe advarslen videre.

Selv hvis du ikke modtager denne konkrete snydemail, er der to generelle konklusioner, du kan drage af historien.

  1. Du vinder aldrig et lotteri eller anden form for konkurrence, som du ikke selv har meldt dig til.

  2. Ignorer mails, som lader til at være maskinoversat til mystisk, ukorrekt dansk.

Måske er du interesseret i ...