Spectre og Meltdown
Spectre og Meltdown

Hvis du har installeret Intels opdatering og oplever, at din pc genstarter uden varsel, bør du installerer Microsofts opdatering også. 

© Shutterstock

Microsoft redder Intels katastrofeopdatering

Intels sikkerhedsopdateringer efter sikkerhedsfejlene Spectre og Meltdown har vist sig at skabe utilsigtede genstart og datatab på computere. Nu redder Microsoft situationen med en opdatering.

6. marts 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

I kølvandet på de massive sikkerhedsfejl i de fleste processorer over hele verden, har Intel med ringe succes forsøgt at løse problemet med en sikkerhedsopdatering. Desværre fik opdateringen nogle computere til at genstarte uventet og ofte. 

Nu er Microsoft er trådt til, og har udgivet en opdatering, der lader dig deaktivere dele af Intels opdatering. Ifølge Microsoft forhindrer opdateringen alle problemerne med Intels egen opdatering.

Microsofts opdatering fjerner dele af den sikkerhed, som Intel har indført i deres nyeste firmwareopdatering. Du skal derfor kun installere den, hvis du har oplevet problemer med din pc efter Intels nyeste sikkerhedsopdatering.

Hvis du har opdateret din firmware for nylig, og du oplever problemer, kan du finde Microsofts opdatering her.

Opdatering gav problemer

I årets første dage blev computerindustrien sat på den anden ende af to gigantiske sikkerhedsfejl navngivet Spectre og Meltdown, der viste sig at være indbygget i næsten alle processorchips i verden. I løbet af et par uger havde en stor andel af alle processorer fået en sikkerhedsopdatering. Det viser sig dog, at det måske gik lidt for hurtigt.

Sænket ydeevne var desværre et nødvendigt onde i den nye sikkerhedsopdatering, men opdateringen forårsagede også uventede problemer med nogle computere, som begyndte at genstarte uforventet og ofte, hvilket førte til store datatab hos flere brugere.

Det har ført til, at Intel nu anbefaler, at brugerne ikke opdaterer deres firmware, før Intel forstår, hvad problemet skyldtes – og nu er Microsoft som sagt kommet til undsætning for de brugere, der allerede har hentet opdateringen. 

Læs også: Tjek selv - er du ramt af verdens største sikkerhedsfejl?

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu

Ransomware, malware og virus rammer hver eneste dag computere over hele verden.

Sikkerhedsfejl i systemer, apps og ældre programmer efterlader døren på klem, så hackere kan snige sig ind på din computer eller smartphone og få adgang til dine mest personlige informationer og vigtige filer.

Du kan selv gøre noget for at undgå dette, fx ved at installere et godt antivirusprogram, sørge for at have backup af computer og mobil og et velfungerende spamfilter, som automatisk luger ud i farlige og uønskede mails.

Komputer for alle har samlet 10 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone. Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...