nyheder/vista_logo_large.jpg

Microsoft lukker pirathuller i Vista

Med den kommende servicepakke til Windows Vista bliver det sværere at være piratbruger af styresystemet. Microsoft lukker to huller i softwaren og satser på, at reklamer kan gøre piraterne mere lovlydige.

Når Microsoft i første kvartal 2008 frigiver servicepakke 1 til Windows Vista, lukker softwaregiganten for to ofte benyttede metoder til at køre en piratudgave af Vista problemfrit.

Der er tale om to huller i systemet, som nu bliver lappet. Med det ene hul har piraterne kunnet efterligne aktiveringssystemet, som Microsoft bruger til at godkende enhver installeret kopi af operativsystemet. Det har gjort det muligt at få en ulovlig kopi af Vista til at køre som var den lovlig. Det andet hul har været en metode til at udvide perioden fra Vista bliver installeret til systemet skal aktiveres hos Microsoft.

Hidtil har manglende aktivering af Vista betydet, at visse funktioner i styresystemet er blevet blokeret. Det ændrer Microsoft med den kommende servicepakke. Fremover vil piratbrugere af Vista i stedet opleve hyppigere påmindelser om, at versionen, de bruger, er ulovlig, og samtidig modtage reklamer med tilbud om at købe en lovlig licens.

Måske er du interesseret i ...