nyheder/Microsoft_183.jpg

McAfee skælder ud på Microsoft

McAfee og Symantec mener, at Microsoft undergraver brugernes IT-sikkerhed ved at udelukke andre softwarefirmaer fra kernen i Windows Vista.

Hvis du overvejer at opgradere til Windows Vista, når styresystemet kommer på markedet i starten af næste år, skal du overveje din egen sikkerhed. Det mener i hvert fald McAfee, der er en verdens førende producenter af anti-virus software. Firmaet har indrykket en helsides artikel i den engelske avis Financial Times, hvori de i skarpe vendinger kritiserer Microsoft for at nægte at give andre leverandører af sikkerhedsprogrammer adgang til kernen i Windows Vista. McAfee mener, ligesom firmaets konkurrent Symantec, at Microsoft derved undergraver brugernes IT-sikkerhed.

Microsoft mener, at ordningen i Vista, som udelukker alt andet software fra kernen, er et nødvendig tiltag for at værne operativsystemet mod hacking. Men McAfee og Symantec mener altså omvendt, at det ville hæve sikkerheden i Vista, hvis software fra betroede IT-sikkerhedsselskaber fik adgang til kernen.

  • Microsoft optræder helt urealistisk, hvis de tror, at det at lukke sikkerhedsselskaber ude fra kernen, vil hindre hackere i at knække Vistas kerne. Faktum er, at det har de allerede gjort, står der i McAfees annonce i Financial Times.

Måske er du interesseret i ...