Mobil med malware

Der er fundet mindst 41 inficerede apps i Google Play Store.

© Shutterstock

36 millioner mobiltelefoner ramt af malware

Sikkerhedsfirma finder mindst 41 inficerede apps i Google Play Store. 36 millioner Android-telefoner verden over vurderes at være ramt.

Normalt tjener firmaer penge på reklamer i apps, når du rent faktisk klikker på dem. Men et program, der er sneget ind i flere apps på Google Play Store, kan forfalske disse kliks og automatisk tjene penge til sine ophavsmænd.

Et koreansk softwarefirma har skjult kode i mindst 41 forskellige Android-apps, der er beregnet til at høste reklamepenge gennem falske kliks. 

Koden har fået navnet Judy, og den blev for kort tid siden opdaget af sikkerhedsfirmaet Checkpoint.

Mest udbredte mobil-malware nogensinde

Checkpoint mener at have sporet Judy til mindst 36 millioner Android-telefoner verden over, og kalder dermed malwaren for en af de mest udbredte nogensinde.

Judy er skjult i spil og apps fra et koreansk studie, der kalder sig Enistudio på Google Play Store. Når først en inficeret app er installeret, kommunikerer Judy i stilhed med en server gennem telefonen, og registrerer de falske reklameklik.

Google har på Checkpoints opfordring nu fjernet de inficerede apps fra Play Store, ligesom de har opdateret sikkerhedsprogrammet Bouncer, som scanner apps. 

Læs mere og se listen over inficerede apps hos Checkpoint her.

> Hvad er malware, og hvordan beskytter du dig mod at få det? Læs svaret her.

Kilde: The Independent

Måske er du interesseret i ...