Lenovolaptop

Lenovo sælger computere med farligt adware

Kriminelle hackere vil kunne få adgang til følsomme oplysninger ved hjælp af programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere.

19. februar 2015

Programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere, viser sig at være en alvorlig sikkerhedstrussel. Programmet har adgang til følsomme oplysninger på brugerens computer, og oplysninger om fx netbank og online betaling.

Den kinesiske computergigant, Lenovo, der blandt andet står bag den populære bærbare computer ThinkPad, indrømmede i januar, at de automatisk installerer programmet Superfish, der holder øje med brugernes vaner på nettet, og viser reklamer direkte i browseren.

Programmet kan være særdeles farligt, hvis det lykkes en kriminel hacker at knække koden. Hackeren vil teoretisk set kunne skaffe sig adgang til alle Lenovo-computere, og brugernes personlige dokumenter.

Lige nu mener eksperter ikke, at der er noget, brugerne kan gøre, da problemet ser ud til at fortsætte, når man har afinstalleret Superfish. Lenovo siger, at de prøver at finde en løsning på problemet.

Opdatering: Lenovo understreger at de har fjernet Superfish-programmet fra firmaets computere, fra og med januar 2015. Desuden er de Superfish-programmer der allerede er installeret blevet deaktiveret. Lenovo lover at undersøge sagen til bunds.

Opdatering 2 (20/2/15): Lenovo har sagt, at de senere i dag udsender et program, der kan slette Superfish fuldstændigt. Vi poster et link, så snart vi har det.

Opdatering 3 (23/2/15): Lenovo har oprettet en side, hvor du kan hente et program, der fjerner Superfish fra din computer. De viser også, hvordan du fjerner Superfish manuelt. Siden er på engelsk, men det øverste link på siden er et downloadlink til programmet. Her er et link til siden: http://support.lenovo.com/dk/da/product_security/superfish_uninstall

Måske er du interesseret i ...