nyheder/WinVista_v_print145.jpg

Kinesiske Vista-pirater knaldet

I en storstilet operation lykkedes det FBI og det kinesiske sikkerhedspoliti at afsløre en bande software-pirater, der har solgt bl.a. Windows Vista-kopier til en værdi af to milliarder dollars.

30. juli 2007

Hele 25 personer blev anholdt i en 2-ugers operation i Kina, der satte en effektiv stopper for en af verdens største pirat-grupper. I forvejen anslås det, at 82 procent af al software i Kina er ulovlige pirat-kopier, så landet har både tradition og et marked for falske udgaver af de dyre købeprogrammer. Afsløringen af piraterne skete efter flere års efterforskning i den kinesiske Guangdong-provins og indebar også en konfiskering af 290.000 cd'er med programmer til en markedsværdi af 500 millioner dollars.

Operationen bar navnet Operation Summer Solstice og piraterne tjente især penge på at kopiere programmer fra giganten Microsoft. På cderne fandt politiet bl.a. kopier af Windows XP, Windows Vista, Windows Server og de to seneste Office-pakker. Alle programmer blev videresolgt af piraterne i otte sprog og altså også udenfor Kinas grænser.

Måske er du interesseret i ...