Kina flag

Kinesisk antivirus er bedst i test

Det kinesiske firma Qihoo lægger sig i toppen i ny test af antivirusprogrammer.

25. marts 2014

Det tyske testcenter AV-test, har netop testet 24 af de mest populære antivirusprogrammer, og her er det kinesiske program Qihoo: 360 Internet Security overraskende et af de tre programmer, der scorer bedst. Med maksimale 6 point i både sikkerhed og brugervenlighed og 5.5 i ydeevne, fik det kinesiske program 17,5 point ud af maksimale 18. Det rakte til en førsteplads, der blev delt med Bitdefender og Kaspersky. Sidste gang AV-test havde programmerne igennem testen, scorede Qihoo 16,5, mens de to andre fik topkarakter, men nu blander kineseren sig altså i toppen.

Testen foregik på computere udstyret med Windows 7 64 bit-versionen, og der blev testet i brugervenlighed, sikkerhed og ydeevne. Som kontrol brugte AV-test standard sikkerhedsprogrammet Microsoft Security Essentials, som følger med alle nye Windows-computere. Programmet fik kun 10 point i alt, herunder nul i sikkerhed. Ethvert antivirusprogram, der ikke kunne få flere point end dette ville dumpe testen. Det koreanske firma, AhnLab var det eneste, der klarede sig dårligere end kontrollen, og dermed ikke bestod testen.

Qihoo: 360 Internet Security er gratis og fås også i versioner til smartphones. Derudover er firmaet er på vej med en version til Android-tablets. > Du kan læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...