China leak social network

Den kinesiske stat overvåger sociale medier. 364 millioner konti er lækket.

Kina afsløret i kæmpe overvågning af sociale medier

En hollandsk hacker har fået adgang til en kinesisk database med kodeord fra 364 millioner konti fra sociale medier. Alt tyder på, de kinesiske myndigheder overvåger de sociale medier i stor stil.

I 2013 og 2014 afslørede Edward Snowden NSA's overvågningsprogram Prism. Nu har den hollandske hacker Victor Gevers fået fingre i oplysninger om et lignende program i Kina.

Hollænderen har tiltusket sig adgang til en database med oplysninger om intet mindre en 364 millioner kineseres konti fra diverse sociale medier. 

Læs her, hvordan du gør dine adgangskoder sikre med en password manager på din pc.

Spyware på internetcafeer

I Kina skal myndighederne godkende internetcafeer, og der er flere rapporter om, at lokale politimyndigheder har bedt ejere af netcafeer installere overvågningssoftware på pc'erne. 

Med Victor Gevers' opdagelser tyder alt på, at den kinesiske stat systematisk har overvåget de mange millioner almindelige borgere ved at installere programmer på computere på internetcafeer landet over.

Test din adgangskode og få gode råd til et sikkert password i denne artikel.

Er du hacket?

Store datalæk er efterhånden hverdagskost på tværs af landegrænser. 

Det allerstørste læk med over 3 milliarder lækkede konti skete hos Yahoo i USA og inden for de seneste år har især de 500 millioner lækkede konti hos hotelkæden Marriott vakt opsigt.

> Tjek om dit kodeord er hacket her

Måske er du interesseret i ...