hund

Kæledyr er populære adgangskoder

En ud af seks bruger navnet på deres kæledyr som adgangskode, viser en ny undersøgelse.

Det kniber med sikkerheden for mange internetbrugere verden over, når det kommer til adgangskoder til blandt andet e-mail. Mange vælger enten alt for nemme kodeord eller deler deres adgangskoder vidt og bredt, viser en undersøgelse foretaget af Google.

Blandt de 2.000 briter, der deltog i undersøgelsen, svarede cirka halvdelen, at de skriver deres adgangskoder ned og gemmer på papir, mens en ud af seks svarede, at navnet på deres kæledyr indgår i deres adgangskoder.

Det er ikke kun dyrenavne, der bliver brugt i stor stil. Mærkedage som fødsels- eller bryllupsdage er også populære, og selv det engelske ord for adgangskode, password, bliver brugt i stor stil.

Hele 48 procent af de adspurgte vælger endda at dele deres adgangskode til forskellige internetkonti, og det afslappede forhold til internetsikkerhed kan have alvorlige konsekvenser, fordi fremmede kan få adgang til brugeres meget personlige informationer, mener direktøren for sikkerhed ved Google Apps, Eran Feigenbaum.

For at undgå at dine adgangskoder falder i de forkerte hænder, bør du vælge kodeord med blandede store og små bogstaver, tal og tegn. Derudover bør du ikke genbruge din adgangskode på flere konti eller dele dine koder med andre.

Måske er du interesseret i ...