iPhone X og Samsung Galaxy S9 er blevet hacket

På en netop afholdt konference for hackere i Tokyo er det lykkedes deltagerne at udnytte sikkerhedshuller i de nyeste smartphones fra Apple, Samsung og kinesiske Xiaomi.

23. november 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro afholder hvert år en konkurrence for hackere under initiativet Zero Day Initiative. 

Udtrykket betyder sikkerhedsfejl, der endnu ikke er opdaget af producenterne af udstyr, og formålet er at opdage væsentlige sikkerhedsfejl, inden de udnyttes af de kriminelle. 

På den måde hjælper hackerne producenterne i stedet for at være til gene, og belønningen er en præmiesum på 325.000 dollars - mere end 2 millioner kroner. 

Hackede ubesværet spritny topmobil

Konkurrencen, der foregår i Tokyo i Japan, løber over to dage, og allerede på dag et var der gevinst: De to hackere Amat Cama og Richard Zhu kompromitterede den nye Xiaomi Mi6 smartphone gennem NFC-chippen, der blandt andet bruges til berøringsfri betalinger. 

Ved at dirigere telefonen ind på parrets egen farlige hjemmeside, kunne de afvikle skadelig kode på telefonen. 

Bedriften gav dem en belønning på 30.000 dollars. 

> Læs meget mere om sikkerhed på din mobil og pc her

Amat Cama og Richard Zhu bryder ubesværet ind i den nyeste toptelefon fra kinesiske Xiaomi. 

iPhone X hacket gennem Wi-Fi

Allerede senere samme dag var der gevinst for samme par, da de havde held med at bryde ind i den nye iPhone X. 

Det lod sig gøre, da de var koblet på samme trådløse netværk som iPhonen og derefter udnytte nogle ellers ikke kendte sikkerhedsbrister i telefonens webbrowser. 

Denne ekstra bedrift indkasserede hackerne yderligere 60.000 dollars for. 

Også Samsung Galaxy S9 var sårbar

Et andet hackerteam var også effektive samme dag, da det lykkedes dem at bryde ind i Samsungs topmodel Galaxy S9 via telefonens trådløse netværk. 

Dermed er hele tre firmaers topmodeller kompromitteret af hackere på konferencen.

På konkurrencens egen hjemmeside kan du læse om de andre produkter, som hackerne brød ind i, og herunder kan du se en video, som opsummerer resultaterne af den første dags udfoldelser.

Hvad kan du selv gøre for at sikre din telefon?

De sikkerhedshuller, der blev afsløret i den netop afholdte konkurrence, bliver ikke offentliggjort i detaljer, før producenterne er klar med en rettelse af telefonens software. 

Derfor er det vigtigt, at du altid opdaterer din telefon hurtigst muligt efter den spørger dig, om du vil hente en ny opdatering.

En af de ramte telefoner i denne konkurrence blev hacket via NFC, som blandt andet bruges til berøringsfri udveksling af filer mellem telefoner, mens de andre blev kompromitteret via et usikkert trådløst netværk. Hvis du ikke aktivt bruger NFC til fx betalingstjenester eller udveksling af filer, bør du deaktivere tjenesten i telefonens indstillinger.

Du bør også prøve at minimere brugen af trådløse netværk uden kode eller gæstenetværk på hoteller og lignende. 

Selvom sandsynligheden synes lille, aner du reelt ikke, hvilke personer, der også er koblet på samme netværk. 

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu

Ransomware, malware og virus rammer hver eneste dag computere over hele verden.

Sikkerhedsfejl i systemer, apps og ældre programmer efterlader døren på klem, så hackere kan snige sig ind på din computer eller smartphone og få adgang til dine mest personlige informationer og vigtige filer.

Du kan selv gøre noget for at undgå dette, fx ved at installere et godt antivirusprogram, sørge for at have backup af computer og mobil og et velfungerende spamfilter, som automatisk luger ud i farlige og uønskede mails.

Komputer for alle har samlet 10 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone. Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...