Virus spredes på nettet
© Shutterstock

Stort cyberangreb under opsejling

Et gigantisk cyberangreb kan snart ramme større organisationer. Det spår sikkerhedsfirmaet Check Point, der har opdaget et stort antal inficerede enheder over hele verden.

23. oktober 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Vi befinder os i stilheden før stormen. Det påstår analytikere hos det internationale sikkerhedsfirma Check Point, der vurderer, at et større cyberangreb er under opsejling.

Check Points analytikere har nemlig opdaget et stort antal inficerede enheder rundt om i verden. 

Der er ikke tale om computere, men om hverdagsteknologi med internetadgang som routere, overvågningskameraer, alarmsystemer og andre smart home-enheder, der har adgang til internettet.

Errit Müller, direktør og partner i it-sikkerhedsfirmaet Ezenta, siger til DR, at han ikke mener, at hackerne forsøger at få adgang til privatpersoners data. 

Formålet er derimod at bruge de inficerede enheder til at sprede infektionen og til sidst til at angribe større organisationer og firmaer.

Læs alt om sikkerhed her

Dine enheder bruges til at angribe

Et angreb kan foregå ved, at hackere bryder ind i en internetopkoblet enhed og får den til at sende data mod en organisation. 

Hvis hackerne har kontrol over nok enheder og sætter dem til at sende data på samme tid, så kan det overbelaste firmaets hjemmeside, så almindelige brugere ikke længere kan få adgang til den.

Så selvom hackerne ikke forsøger at stjæle dine data, kan du godt blive påvirket, når angrebet kommer.

Formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, anbefaler, at du opdaterer alle dine enheder, da det kan gøre dem meget mere sikre.

Læs også: De bedste antivirusprogrammer

Bliv abonnent hos Komputer for Alle, så du altid er opdateret og sikret mod it-trusler

Måske er du interesseret i ...