online hackere penge

Sikker onlineshopping: Undgå at blive snydt på nettet

Svindlere er opfindsomme, når det gælder om at komme i dine lommer. Her får du 4 gode tips til at handle sikkert på nettet.

4. august 2016

Tip 1: Se efter E-mærket

Se altid efter om webshoppen er e-mærket. E-mærket viser, at webshoppen lever op til gældende dansk lovgivning, og at hjemmesiden bliver kontrolleret af e-mærkets jurister. Juristerne hjælper dig, hvis du oplever problemer med dit køb. 

Tip 2: Tjek sælger

Undersøg siden med et kritisk blik. Er der kundesupport, hvis nu der er noget galt med din ordre? Virker siden troværdig, eller ligner sproget noget som er taget direkte fra Google Translate? Er webshoppen lokaliseret i Danmark?

Hvis butikken ligger uden for Europa, ville told og importmoms være en ærgerlig overraskelse. Det er desuden en god idé at tjekke om hjemmesiden er anmeldt på Trustpilot, hvor andre forbrugere anmelder webbutikker.

Tip 3: Betal med kort

Hvis du havner i en situation, hvor varen aldrig dukker op, eller hvis sælger hæver for meget på din konto, er du beskyttet af Indsigelsesordningen, når du betaler med betalings- eller kreditkort.

Undgå desuden at betale for dine varer ved hjælp af en bankoverførsel, da du ikke kan få refunderet dine penge, hvis det viser sig, at sælgeren ikke har rent mel i posen.

Tip 4: Læs salgs- og leveringsbetingelserne

Når du handler online, bør du vide, hvad du siger ja til, når du godkender handlen. Løb derfor altid betingelserne igennem.

> Du kan læse mere om sikkerhed her

Måske er du interesseret i ...