En hacker, der er ved at skaffe sig adgang til information om medicin

Russiske hackere har skaffet sig adgang til computersystemerne hos europæiske medicinalfirmaer.

© Shutterstock

Russiske hackere angriber lægemidler

Mindst to europæiske medicinalfirmaer er blevet angrebet af russiske hacking-programmer. Angrebene er blandt andet sket fra en IP-adresse i Danmark.

Et hackerangreb i slutningen af januar skaber bekymring i den europæiske medicinalindustri. Sikkerhedsfirmaet Group-IB har konstateret at hackere har fået adgang til mindst to firmaers computersystemer.

Hackerne, der står bag angrebene, er allerede kendt for ransomware-angreb på andre firmaer, men det er uklart, hvad hensigten med dette angreb var. Angrebet blev nemlig tilsyneladende stoppet, før det kunne gøre skade.

Group-IB fandt hackerprogrammer, som bruges efter hackerne har fået adgang til de ramte netværk, men ved endnu ikke med sikkerhed, hvordan hackerne skaffede sig adgang.

> Læs også: Hackere vil skåne sundhedssektoren under corona

Brugte europæiske IP-adresser

For at gøre det sværere for sikkerhedsfirmaer og anti-hackingprogrammer at opdage angrebet, brugte hackerne IP-adresser i europæiske lande.

De to IP-adresser, der er blevet sporet, hører hjemme i Tjekkiet og Danmark, som ellers ikke er så kendte for hackingaktivitet.

Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at hackerne er fra Tjekkiet eller Danmark, men blot at hackerne har skaffet sig adgang til disse adresser.

Måske er du interesseret i ...