Sikkerhed

Målrettet phishing mod danske virksomheder

Kriminelle hackere jagter i disse dage små danske erhvervsdrivende som kiropraktorer og arkitekter.

25. marts 2015

Flere mindre virksomheder modtager i disse dage såkaldte phishing-mails, der prøver at lokke dem til at klikke på et link, så kriminelle hackere kan få adgang til deres, og virksomhedens, følsomme oplysninger. Det oplyser IT-sikkerhedsvirksomheden CSIS.

Phishing-mails, direkte oversat ”fiskeri-breve”, er en metode, der er meget brugt blandt hackere, til at skaffe følsomme oplysninger, ved fx at udgive sig for at være fra NETS, SKAT eller en prins fra Afrika.

Det specielle ved de nuværende angreb er, at de er rettet specifikt imod bestemte faggrupper: I sidste uge modtog en række kiropraktorer mails, der udgav sig for at være en potentiel kunde med meget dårlig ryg og i går begyndte der at dukke lignende mails op hos arkitekter.

I arkitekternes mails beder en person om hjælp til et projekt, de ikke kan overskue og linker til det i mailen. Når modtageren åbner linket, downloader de desværre et program, der giver den kriminelle hacker fuld adgang til, og kontrol over, deres computer.

Lige nu advares arkitekter og kiropraktorer imod at åbne links og filer fra ukendte afsendere, men du bør altid tænke dig om en ekstra gang, før du klikker på links i e-mails.

Måske er du interesseret i ...