Coronakrisen har haft konsekvenser for os alle i mere eller mindre omfang.
En af konsekvenserne er, at vi har tilbragt langt mere tid hjemme end normalt, og ofte har vi brugt tiden derhjemme på internettet.
Desværre findes der personer med dårlige intentioner, der har udnyttet det faktum, at vi tilbringer væsentligt mere tid online, end vi plejer.
Hackerne har nemlig også været mere aktive under coronakrisen, end de normalt ville være det.
LÆS OGSÅ: Corona-svindel: Cyberkriminelle snyder dig i indbakken
Hackere udnytter corona
Antallet af cyber-trusler er således steget med hele 33 procent de seneste 100 dage. Det viser en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Mimecast.
Mimecast har eksempelvis blokeret hele 83 millioner e-mails relateret til corona, og hackerne har været yderst kreative.
Der har blandt andet været falske tilbud om værnemidler eller et bud på en decideret kur mod corona, hvor afsenderen har set ud til at være troværdige organisationer som Verdenssundhedsorganisationen WHO.
LÆS OGSÅ: Sådan fungerer phishing
Pas på links i e-mails
Cyber-angreb bliver især distribueret ved hjælp af e-mails, hvor der har været en stigning i alle former for angreb.
Lokkende links i e-mails har tilsyneladende været den foretrukne svindelmetode. Her har hackerne sendt en e-mail, hvor de har linket til en falsk hjemmeside. Hjemmesiden har lignet en kendt webshop, og på den måde har de kriminelle fået adgangskoder og kreditkortoplysninger ud af desperate forbrugere, der har foretaget panikkøb.
Cyber-angreb af denne kaliber er steget med hele 55,8 procent i forhold til de foregående tre måneder, viser opgørelsen fra Mimecast.
Mimecast råder dig i den forbindelse til at være særdeles kritisk overfor gode tilbud.

Det er mails som denne fx med en vedhæftet fil, som hackerne har sendt ud i den seneste tid. Trykker du på linket, risikerer du virus på computeren.
Fupmails om refundering af rejser
Coronakrisen har særligt haft konsekvenser for rejseindustrien. Flyafgange verden over er blevet aflyst og sat totalt i dvale, fordi grænserne er lukkede.
Det har betydet, at mange danskere har købt billetter forgæves.
Er det sket for dig, vil du sandsynligvis gerne have din dyre rejse refunderet, men også her har hackerne udnyttet situationen.
Mimecast har stødt på flere eksempler på svindel i e-mail-indbakken, hvor hackere udgiver sig for at være rejseselskaber, som vil svindle dig, der håber på at blive kompenseret for din aflyste ferierejse. Derfor bør du også her være særligt opmærksom.
Foruden links til farlige hjemmesider og fupmails om refundering af rejser har de største stigninger i e-mailangreb, ifølge Mimecasts opgørelse, været udsendelse af ondsindede programmer, malware, spam og e-mails, som udgiver sig for at være fra troværdige virksomheder og organisationer.
LÆS OGSÅ: Pas på links i sms'er