Internet Explorer logo

Hackere udnytter hul i Internet Explorer

Sikkerhedsdøren til Internet Explorer står på klem, og hackere har allerede udnyttet browserens svage punkt.

Microsofts programmører sveder ganske sikkert tran ved tastaturet i disse øjeblikke for at lappe samtlige udgaver af den populære Internet Explorer. Et alvorligt sikkerhedshul er nemlig blevet fundet i browseren, og det har allerede ledt til flere angreb fra hackere.

Angrebene har indtil videre været rettet mod Internet Explorer 8 og 9, men ifølge Microsoft selv eksisterer fejlen i alle versioner siden den sjette udgave, der er 12 år gammel. Hackere kan altså angribe pc-brugere gennem såkaldte drive-by-angreb. Her forsøger de it-kriminelle at lokke dig ind på ondsindede hjemmesider, hvor de kan tage styringen over din browser og inficere din computer med virus og malware.

Microsoft har endnu ikke givet indikationer af, hvornår de lukker det gabende hul, men deres næste planlagte opdateringer bliver udgivet om tre uger, den 9. oktober. Indtil da anbefaler Microsoft og Komputer for alles sikkerhedseksperter, at du bruger Fix it, der kan forsvare mod de angreb, Microsoft kender til.

Der er dog ingen garanti for, at Fix it lukker hele hullet, så hvis du vil være på den helt sikre side, så skift til en browser som Google Chrome eller Mozilla Firefox, indtil Microsoft udsender en opdatering, som kan løse problemet.

Læs mere på Microsofts hjemmeside

Måske er du interesseret i ...