Hacker

Hackere kan styre din bil

Biler med den nyeste it-teknologi kan blive et nyt mål fra hackere, viser en demonstration af to sikkerhedseksperter.

It-sikkerhedsprogrammer til bilen kan blive en nødvendighed i takt med, at nye modeller bliver proppet med teknologi, der er koblet op på internettet.

Hackere kan nemlig angribe en bil, ligesom de kan med en computer, så føreren ikke kan styre eller bremse bilen. Det nye problem blev demonstreret på en sikkerhedskonference i USA af Charlie Miller, sikkerhedsforsker ved det sociale medie Twitter, og Chris Valasek fra sikkerhedsfirmaet IOActive.

De to sikkerhedseksperter demonstrerede, hvordan de kunne få adgang til hybridbilen Toyota Prius, der er delvist elektriske og benzindrevne, slå styresystem og bremser fra, så bilen ville køre galt.

“Lige nu er der ikke så mange måder, at hackere kan angribe biler på, men når de bliver koblet på internettet, så bliver det pludselig nemmere at få adgang til bilen,” skriver Charlie Miller.

De fleste bilproducenter og regeringer er allerede opmærksom på problemet, og der bliver sat både tid og penge af til forskning, der skal gøre det muligt at forhindre angreb på biler og andre køretøjer.

Måske er du interesseret i ...