Hacker

Hackere bliver belønnet for succesfulde angreb

Internet Explorer, Firefox og Chrome bliver i disse dage angrebet af IT-sikkerhedsfolk i en international konkurrence, hvor vinderne bliver belønnet med store pengepræmier.

8. marts 2013

Nørder og IT-sikkerhedsfolk hamrer i starten af marts løs på tastaturerne for at angribe browsere som Internet Explorer, Firefox og Chrome. Normalt er den slags ulovligt, men i det her tilfælde er det en del af en årlig konkurrence kaldet Pwn2Own, hvor der er store penge på højkant.

Navnet Pwn2Own kommer fra computerspilsverdenen og betyder at være din modstander overlegen, så du kan være den bedste i duellen. Konkurrencen har til formål at finde huller og smutveje i browserne, så virksomhederne bag dem kan lukke dem og derved beskytte deres brugere.

Konkurrencen er sponsoreret af Google, og den har været afholdt siden 2007. I konkurrencen fra 2013 er Java, Chrome, Firefox og Internet Explorer blevet hacket, mens hackerne de resterende dage skal prøve kræfter med Java, Flash og Adobe Reader, der alle er hjælpeprogrammer til webbrowsere.

I konkurrencen er et succesfuldt hack defineret ved, at en person kan lave et indhold på en hjemmeside, der kan inficere en computer og give hackeren adgang til den.

Hackerne kan vinde følgende præmier, hvis de lave et succesfuldt hack: $ 100.000 for at hacke Google Chrome i Windows 7 $ 100.000 for at hacke Internet Explorer 10 i Windows 8 $ 75.000 for at hacke Internet Explorer 9 i Windows 7 $ 60.000 for at hacke Mozilla Firefox i Windows 7

Plug-ins til Internet Explorer 9 i Windows 7: $ 70.000 for at hacke Adobe Reader XI $ 70.000 for at hacke Adobe Flash $ 20.000 for at hacke Oracle Java

Måske er du interesseret i ...