Sikkerhed

Hackere angriber din smartphone

Antallet af angreb mod smartphones og tablets stiger eksplosivt. Hackerne går især efter bankoplysninger, som er nemmere at få adgang til på telefonen, så undgå mistænkelige hjemmesider.

22. februar 2013

Der er god grund til at være forsigtig, når du bruger din smartphone. En ny rapport fra sikkerhedsfirmaet McAfee viser, at hackere i stigende grad retter deres angreb mod telefoner og tablets.

Det er især styresystemet Android, der er blevet rettet angreb mod, fordi styresystemet bygger på åbenhed. Har du et andet styresystem på din telefon eller tablet, skal du dog ikke føle dig for sikker, advarer Mike Fey, der er teknologisk ansvarlig for McAfee på verdensplan.

Hackerne angriber i stigende grad over hjemmesider, så et enkelt klik på et forkert link kan medføre, at du uden at vide det henter uønskede programmer. Programmerne kan sende adgangskoder og bankoplysninger retur til hackerne, hvis det ligger gemt på din telefon.

Når du surfer på din smartphone, skal du derfor være forsigtig med at klikke ind på mistænkelige links og være opmærksom på, hvilke oplysninger du har gemt på din telefon.

Mellem 2004 og 2011 registrerede McAfee under 5000 farlige programmer i alt, mens der alene i 2012 blev registreret over 20.000.

Måske er du interesseret i ...