Hacker piller ved smartphone

Din telefon er i fare for at blive hacket

© Shutterstock

Google finder kæmpe sikkerhedshul hos Apple og Android

Problematisk sikkerhedshul i WiFI-chip rammer millioner af telefoner. Hackere kan komme ind på din telefon, hvis I er på samme netværk.

Sårbarheder i populære WiFi-chips der findes i såvel iPhones som Android-telefoner åbner telefonerne for angreb lige så snart de logger på et netværk. 

Det afslører Googles Project Zero i et nyt blogindlæg.

Hackede telefoner via WiFi

Det er virksomheden Broadcom, der har leveret de sårbare chips, der ifølge Version2 kan findes i de mest udbredte Samsung-telefoner, adskillige Nexus-telefoner og samtlige iPhones siden nummer 4.

I en test lavet på en fuldt opdateret Nexus 6P lykkedes det Googles programmører at tiltvinge sig adgang til telefonen blot de var tilsluttet det sammen WiFi-netværk, og på den måde få adgang til telefonen.

Opdatér din telefon!

Google giver altid firmaer mulighed for at rette fejl, inden de melder dem offentligt ud, og Broadcom har da også nået at rette de store sårbarheder, inden blogposten gik online. 

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at din telefon er opdateret, hvis du ejer en af de berørte telefoner. Gør du det, behøver du til gengæld ikke frygte sårbarheden.

Umiddelbart efter afsløringen udsendte Apple opdateringen 10.3.1, specifikt for at rette denne fejl.

Bruger du iPhone kan du tjekke om din telefon er opdateret ved at gå ind i "Indstillinger" --> "Generelt" --> "Softwareopdatering"

Måske er du interesseret i ...