En tætpakke gade på en sommerdag.

Google deler nu deres oplysninger om, hvordan folk færdes. Det skal hjælpe kampen imod coronavirus.

Google deler oplysninger for at stoppe coronavirus

Endelig kommer der noget godt ud af, at Google altid ved, hvor du er. Nu skal oplysningerne bruges i kampen imod COVID-19.

I et forsøg på at hjælpe myndigheder og virksomheder med at standse spredningen af coronavirussen COVID-19, vælger Google nu at dele ud af deres oplysninger om verdens befolkning.

Googles nye tiltag kaldes Community Mobility Reports, og kan bruges på flere måder. 

De oplysninger, der deles, er, hvor og hvornår folk færdes forskellige steder, og fx hvilke transportlinjer, der er mest brugt på bestemt tidspunkter.

På den måde håber Google at myndigheder og virksomheder kan få et bedre overblik over befolkningens bevægelser. Dermed kan regeringer og lignende bedre se, om tiltag som fx hjemmearbejde rent faktisk virker.

Du kan se mere om, hvordan Google bruger den slags oplysninger HER 

Helt anonymt

Google insisterer altid på, at alle informationer, der indsamles, er helt anonymiserede. Alligevel understreger Google i forbindelse med det nye tiltag, at de ikke deler oplysninger om enkeltpersoner.

Alle de oplysninger, der deles er helt anonymiseret, og viser kun tendenser i den generelle trafik på forskellige steder, så enkelte personer kan ikke identificeres.

Er du alligevel bekymret for, om din gøren og laden bliver brugt til af Google, anbefaler firmaet, at du slår “Lokationshistorik” fra på din mobiltelefon. Så kan Google ikke umiddelbart spore dig.

Læs mere om, hvordan du gør det HER 

Find selv oplysningerne

Googles Community Mobility Reports er indtil videre offentliggjort for 131 lande og regioner, men firmaet arbejder på at tilføje flere.

Vil du gerne selv se, hvordan udviklingen i folks bevægelsesmønstre har været – eller er du bare nysgerrig efter at se, hvordan Google bruger dine informationer – så kan du altidfinde den nyeste Google Mobility Report på hjemmesiden: https://www.google.com/covid19/mobility/

Alternativt kan du finde rapporten fra Danmark lige HER

Måske er du interesseret i ...