haengekoeje

Gør din Facebook-konto sikker

Brugerne af Facebook har ofte lidt for simple adgangskoder. Med få enkle kneb kan du forbedre sikkerheden på din konto, så du undgår kontokapringer.

21. maj 2013
facebookspy

Det er ikke så svært at få adgang til din Facebook-konto, hvis du kun har aktiveret sidens standard sikkerhedsindstillinger. En hacker skal blot bruge din e-mail og adgangskode for at få adgang til din konto, og de sikkerhedsoplysninger har mange af internettets brugere et lidt for afslappet forhold til.

Brugerne har oftest lidt for simple adgangskoder, eller også holder de ikke oplysningerne helt tæt til kroppen, viser flere undersøgelser. Selv hvis du værner godt om dine sikkerhedsoplysninger, så kan du gøre det endnu svære for uvedkommende at kapre din identitet på Facebook.

Start med at logge ind på Facebook og klik på tandhjulet i øverste højre hjørne. Klik på Kontoindstillinger, og vælg "Sikkerhed" i venstre kolonne. Her kan du aktivere "Sikker Browsing", hvilket gør det vanskeligt for udenforstående at overvåge din trafik, hvis du kobler på et usikkert trådløst netværk og logger på Facebook.

For at forbedre sikkerheden yderligere kan du aktivere "Login-godkendelser", hvilket betyder, at du skal indtaste en kode, hver gang du logger på Facebook fra en ny computer. Du skal kun bekræfte den pågældende computer første gang, du logger på fra den.

Koden får du enten på en app til din smartphone eller på en sms til det telefonnummer, som er tilknyttet din konto. Hvis du vil bruge tjenesten, skal du derfor indtaste dit rigtige telefonnummer i dine kontoindstillinger.

Under punktet ”Sikkerhed” finder du også ”Aktive sessioner”, hvor du kan se, hvor din konto er blevet åbnet, og om det fx er på en Windows-computer eller en smartphone. Hvis der er mistænkelig adfærd, skal du trykke på ”Stop aktivitet” ud fra det pågældende sted og straks ændre dit kodeord.

Surfer du på en offentlig computer er det også meget vigtigt, at du husker at logge af Facebook, når du er færdig.

Måske er du interesseret i ...