Anmeldt website

Flere danske websider hacket

I weekenden blev en stor samling af danske websider udsat for hackerangreb og kan som følge sprede malware til de besøgende. Foreningen af Danske Interaktive Medier er blandt de ramte og er kommet på Googles liste over mistænksomme sider.

”Anmeldt angrebswebsted! Dette websted er blevet anmeldt som et angrebswebsted og er blokeret jævnfør dine sikkerhedsindstillinger.”

Det er den besked, der toner frem fra Firefox’ phishing-filter, hvis man forsøger at besøge Foreningen af Danske Interaktive Mediers hjemmeside. FDIM er blandt de tusindvis af danske hjemmeside, der i weekenden blev angrebet med det resultat at besøgende blev udsat for seks trojanere, når de klikkede sig ind.

Ifølge det dansk ejede it-sikkerhedsfirma CSIS drejer det sig om filer med camoufleret javascript der er lagt ind på siderne, som derved uset kan sende brugerne videre til andre mere ondartede sider. Her efterlades der informationstyve, som bliver installeret ved at udnytte sikkerhedshuller i browsere og anden software på computeren, og som så kan opsnappe passwords eller andre fortrolige oplysninger.

Det betyder, at en lang række hjemmesider, som normalt vurderes til at være harmløse, nu kan være transformeret til informationstyve.

Weekenden har derudover også budt på et denial-of-service (DoS) angreb på Danske Spils webside. Den voldsomme trafik, som har forsøgt at logge på systemet, har betydet at kunder hos danske spil ikke har kunnet gennemføre bestillinger og betaling på danske spils websider. Ligeledes er andre danske websider samtidigt blevet ramt af angreb, hvor indholdet blev skiftet ud af hackere. I dette tilfælde var det politiske budskaber om Iran, der blev udbredt på de ramte websider. FDIM.dk angives stadigvæk som en hjemmeside, der indeholder malware, og som man derfor bør besøge med forbehold, men ifølge FDIM skulle deres sider nu være renset.

Måske er du interesseret i ...