Hul til programkode

Der er problemer med sikkerheden i Edge og Internet Explorer.

© Shutterstock

Farlige sikkerhedshuller i Edge og Internet Explorer

Sikkerhedsbrist hos Microsoft giver ondsindede hackere fri adgang til din computer. Software-giganten har endnu ikke udgivet rettelser.

1. marts 2017 af Mikkel Jacobsen

Ifølge Google har Microsoft i månedsvis ignoreret sikkerhedshuller i internetbrowserne Edge og Internet Explorer. Sikkerhedshullerne lader hackere udnytte svagheder i browserne til at få adgang til din pc.

Sikkerhedsfolk hos Google opdagede bristen allerede i november sidste år, og gik til Microsoft for at få dem til at rette fejlen. Desværre har softwaregiganten endnu ikke udsendt en opdatering, der retter fejlen.

Google afslører hullet

Googles politik er at indberette fejl til berørte firmaer og herefter gå stille med dørene i 90 dage, når de opdager et sikkerhedshul, hvorefter de offentliggør fejlen. Det giver i dette tilfælde et firma som Microsoft mulighed for at rette en påpeget fejl, uden at give hackere gode idéer de ellers ville have fået, hvis fejl blev offentliggjort med det samme.

De 90 dage er nu gået, og Microsoft er fortsat i gang med at rette fejlen. De sender en rettelse ud, når den er klar, men fejlen er nu offentliggjort så alle – med gode eller dårlige hensigter – kender til den.

Hent en anden browser

Indtil Microsoft har rettet fejlen, anbefaler vi, at du bruger en anden browser for en sikkerheds skyld, hvis du normalt er bruger af enten Edge eller Internet Explorer.

Der er mange browsere på markedet. To af de mest populære er Google Chrome og Mozilla Firefox.

Du kan se hele Googles rapport her.

Måske er du interesseret i ...