Windows logo

Færre angreb på Windows

Sikkerheden i Windows er slet ikke så dårlig, som du måske går og frygter. Der er nemlig sket et drastisk fald i ondsindede angreb på systemet.

Microsoft har længe sagt at Windows 8.1 er den sikreste version af styresystemet nogensinde, og hvis du kigger på den seneste sikkerhedsrapport fra firmaet, tyder meget på det. Siden starten af 2013 er alle rapporterede angreb, faldet fra 1 procent til 0,4 procent. 0,6 procent lyder måske ikke af meget, men i forhold til, at det inkluderer alle indberetninger fra Microsofts sikkerhedstjenester verden over, er det et meget flot resultat.

Selvom selve Windows er blevet mere sikkert, har der været nogle ret alvorlige sikkerhedsbrud i flere af Microsofts programmer, blandt andet Internet Explorer og Microsoft Office. Microsoft understreger også i rapporten, at de apps, som du installerer i Windows 8, stadig kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Næste gang Windows frigiver en større opdateringspakke, er tirsdag d. 13. maj. Det er også første gang at Windows XP, ikke bliver dækket ind.

Måske er du interesseret i ...