facebookzuckerberg

Facebook viser brugernes telefonnumre

En fejl i Facebooks systemer har for nylig gjort seks millioner brugeres telefonnumre og e-mail adresser tilgængelige for andre brugere.

Det er ikke altid nok at skjule private oplysninger fra Facebook-brugere, du ikke kender. Det vil ca. seks millioner brugere snart opdage, efter en fejl på det sociale medie gjorde det muligt for brugernes venner og vennernes venner at få oplyst både telefonnumre og e-mail adresser.

Facebook vil i den kommende tid tage kontakt til de berørte brugere på e-mail og informere dem om den uheldige situation.

De personlige oplysninger var kun blevet brugt i Facebooks søgetjeneste, der kan finde venner ud fra din telefonbog eller dit e-mailkartotek. Derefter bliver oplysningerne skjult på din profil, så ingen andre kan se dem, men oplysningerne var altså ikke blevet skjult i en funktion, hvor du kan hente et kartotek over kontaktoplysninger til dine venner på siden.

Facebook har siden været ude med en undskyldning og fortæller, at informationerne kun er blevet downloadet en eller to gange fra siden. De forsikrer derudover brugerne om, at der ikke har været tale om oplysninger om kreditkort eller bankkonti.

Det er ikke første gang, at Facebook-brugeres oplysninger er blevet offentligt tilgængelige. I 2011 kunne ubudne gæster få adgang til en række Facebook-profiler på grund af et sikkerhedsbrud.

Måske er du interesseret i ...