IOCTA-rapport, Europol, Security-rapport sikkerhed

Nye trusler dukker op i horisonten. Europal har udgivet en rapport, der fortæller, hvad der truer din pc lige nu

Europol: Her er de største trusler mod din pc

Phishing og ransomware er store trusler mod din computer, og du er ekstra meget i farezonen, hvis dine data er lækket på nettet.

22. oktober 2019 af Steffen Nielsen

Hvad er de største trusler mod din computer lige nu? Det har Europol, den Europæiske Politienhed, sat sig for at undersøge. 

Resultaterne af undersøgelserne for 2019 er nu udgivet i en stor rapport.

Herunder præsenterer vi dig for de største trusler lige nu, baseret på data fra hele Europa. Og giver dig vores bud på, hvordan du garderer dig.

Ransomware er stadig den største trussel

Kidnapning af filer og "løsladelse" mod betaling er en kæmpetrussel. 

I følge rapporten er tilfælde af ransomware ganske vist faldet en smule, men det er stadig klart den største enkelt trussel mod både virksomheder og enkeltpersoner.

Løsning: I Komputer for alles Fordelszone finder du Acronis Ransomware Protection, der beskytter dig mod de værste ransomware-former. 

Husk at du skal være abonnent for at downloade programmer i Fordelszonen. Men så får du til gengæld helt sikre versioner af programmerne samt grundige guider på dansk, så du let kan installere og sikre din computer i dag.

> Tegn abonnement på Komputer for alle fra kun 29 kroner - se de mange tilbud her

Phishing gør dig sårbar

Hackere finder hele tiden på nye måder, hvorpå de kan få fat på fx dine kontooplysninger ved at sende dig phishingmails, der giver sig ud for at komme fra en afsender, du stoler på.

Phishing er næsten altid hackernes "indgang" til større systemer, som fx virksomheder og offentlige institutioner.

Løsning: Du beskytter dig bedst mod phishingmails ved at forstå, hvordan hackere forsøger at snyde dig. Læs vores store gennemgang af truslen her.

Pas på dine digitale data

Netop phishing-truslen er størst for virksomheder og privatpersoner, hvis data er kompromiteret. Hvis fx mailadresse til diverse konti ligger tilgængeligt på nettet, er der langt større risiko for, at svindel kan målrettes din person.

Du skal altså være ekstra opmærksom, hvis du hører om større datalæk, hvor din mail og andre informationer kan være blevet offentliggjort.

Løsning: På hjemmesiden Haveibeenpwned kan du tjekke, om din mailadresse har været genstand for et læk. I så fald bør du ændre adgangskoder de steder, hvor du bruger den pågældende mailadresse.

Udover disse konkrete trusler, beskriver rapporten hvordan blandt pædofilt indhold på internettet, hackerangreb mod virksomheder samt svindel med kreditkort og online-betaling er store indsatsområder for det europæiske politi.

Måske er du interesseret i ...