nyheder/pc-virus_145.jpg

En million nye virus i 2008

Antivirusfirmaet F-Secure har netop offentliggjort skræmmende tal, der viser at første kvartal 2008 slår alle virus-rekorder. Selskabet forventer, at hele 2008 vil byde på op mod en million nye virus i omløb.

4. april 2008

F-Secure modtager dagligt oplysninger om 25.000 nye virusser, og antivirusfirmaet oplyser, at man aldrig tidligere har opdaget så mange nye virusser i omløb som i de første tre måneder af 2008.F-Secure anslår, at hvis udviklingen fortsætter, vil der i 2008 komme omkring en million nye virus til verden.

Det er ikke kun mængden af virus, der øges, den enkelte virus bliver også mere avanceret, og breder sig til blandt andet bannere og plugins på almindelige hjemmesider. Samtidig er den første Smartphone-mobiltelefon i 2008 blevet inficeret af en trojansk hest.

For at beskytte din pc er det en god idé at have et antivirus-program installeret - fx Avast eller AVG, der er helt gratis. Og efterhånden som mobiltelefoner bliver mere avancerede, bør du også overveje at installere antivirus der.

Måske er du interesseret i ...