eBay logo

eBay ramt af hackerangreb

Hvis du har en konto hos den populære indkøbshjemmeside, skal du hurtigst muligt skifte kodeord. Alle 145 millioner brugere i eBays database er nemlig faldet i kløerne på hackere.

Internet-auktionssiden eBay opfordrer nu alle deres brugere til at skifte kodeord. Databasen der indeholder nemlig kodeord, navne e-mail- og fysiske adresser, telefonnumre og fødselsdata, er nemlig blevet hacket. Du skal dog ikke være bekymret for dine kreditkortoplysninger, da de er gemt i en anden database.

Det vides ikke endnu, hvor mange oplysninger, der er blevet opsnappet af hackere, men eBay opfordrer også til at du skifter kodeord på andre hjemmesider, hvis kodeordet er det samme, som det, du har brugt på eBay. eBay er ejer af den danske køb-og-sælg hjemmeside dba.dk (den blå avis). Men siden er sikker, da de to hjemmesider, ikke bruger den samme database.

Angrebet skete tilbage i slutningen af februar, og eBay troede i første omgang, at krypteringen ville holde hackerne ude. Derfor er det først nu, at eBay har opdaget, at hackerne rent faktisk har haft adgang til kodeordene.

eBay vil nu sende e-mails ud til alle brugere, om at skifte deres kodeord. Her skal du dog også være på vagt, da der er falske eBay-mails i omløb, hvor du skal være opmærksom på ikke at klikke på links i e-mailen.

Her på Komputer for alle anbefaler vi, at du aldrig bruger det samme kodeord på flere forskellige hjemmesider. Derudover skal dit kodeord helst være så langt som muligt

Måske er du interesseret i ...