facebookspy

Den amerikanske regering ser dine feriebilleder

Et nyt program følger din aktivitet på sociale medier og kan hjælpe andre til at forudsige din fremtidige adfærd.

11. februar 2013

Der er fremover rigtig god grund til at være en lovlydig borger, hvis du har en profil på eksempelvis Facebook og Twitter. Med programmet RIOT, der er udviklet af amerikanske Raytheon, kan din adfærd på sociale medier nemlig kortlægges og hjælpe til at forudsige din adfærd i fremtiden.

GPS-data fra dine fotos og steder du har angivet, at du har været, bliver med RIOT sat i skema, og det kan give et billede af din adfærd, og hvad du sandsynligvis har tænkt dig at gøre i fremtiden. Derudover kan programmet vise, hvilke andre profiler du ofte har kontakt til.

RIOT er netop i disse dage blevet færdigudviklet og har indtil videre kun været brugt i samarbejde med den amerikanske regering, hvor det skal hjælpe i efterforskningen af terrorisme. Programmet har fået en hård medfart, for kritikerne mener, at det overskrider grænsen til privatlivets fred, da regeringer kan få adgang til eksempelvis private feriebilleder. Det er endnu uvist, om den danske eller andre landes regering vil købe denne tjeneste, så indtil videre er det kun den amerikanske regering, der kan kigge dig over skulderen.

Måske er du interesseret i ...