Lenovo Thinkpad tilbagekaldes
Brandfare

300.000 Lenovo Thinkpad computere kaldes tilbage.

Lenovo tilbagekalder 300.000 computere på grund af brandfare

En fejl i en model af Lenovos Thinkpad-computere betyder, at batteriet kan bryde i brand. Se her, hvad du skal gøre, hvis du har en af de påvirkede computere.

Nu er det Lenovos tur til at tilbagekalde produkter, fordi batterierne kan selvantænde. 

Der er tale om modeller af ThinkPad X1 Carbon, der er produceret imellem december 2016 og oktober 2017. I disse modeller er der en risiko for, at en løs skrue beskadiger batteriet, som derefter overopheder og bryder i brand.

Hvis du har en Lenovo Thinkpad-computer, er det derfor vigtigt, at du tjekker, om den er en af de påvirkede enheder. Lenovo har lavet en vejledning til at finde ud af, om din computer er farezonen. Den finder du her. 

Enhver reparation i forbindelse med tilbagekaldelsen vil naturligvis være gratis.

Tilbagekalder efter blot tre episoder

Selvom Lenovo har sat det helt store tilbagekaldelsesprojekt i gang, er der ikke på nuværende tidspunkt bevis for, at mange computere er ramt. Ifølge Lenovo har de kun fået få anmeldelser om problemer.

”Lenovo har modtaget tre kundeindberetninger om overophedning, som har resulteret i skade på computeren,” oplyser Lenovo til Computerworld.

Selv med det lille antal anmeldelser, vurderer Lenovo dog stadig, at du skal indsende din computer, hvis den er i risikogruppen. 

Skandaler som Samsung Galaxy Note 7’s eksploderende batteri i 2016 har vist, at det kan gå meget galt, når teknologi er udstyret med defekte batterier. 


Måske er du interesseret i ...