Sikkerhedsfejl i Adobe Flash Player

Sikkerhedsfejl i Adobe Flash Player

© Shutterstock

Kæmpe sikkerhedsfejl i udbredt program truer din sikkerhed

Der er fundet en sikkerhedsfejl i Adobe Flash Player, der gør det muligt for hackere at overtage din pc. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du har programmet.

6. februar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Programmet Adobe Flash Player findes i over en milliard computere på verdensplan. Nu viser det sig, at programmet har en sikkerhedsfejl, der gør det muligt for hackere at få adgang til din computer.

Ifølge Adobe foregår angrebet igennem e-mails med vedhæftede Office-dokumenter. Disse dokumenter er inficerede med indhold, der udnytter en fejl ved lyd- og medieafspilleren Adobe Flash Player, der kan give hackere adgang til din computer.

Det var det sydkoreanske sikkerhedsagentur, der slog alarm, da de fandt ud af, at Nordkorea har udnyttet sårbarheden i angreb imod dem.

Læs også: Gratis antivirus til din PC og telefon

Sådan sikrer du dig mod fejlen i Flash Player

Adobe lover en opdatering i denne uge, der løser sikkerhedsfejlen. Derfor er det meget vigtigt, at du opdaterer dit program, hvis der er en opdatering tilgængelig. Programmet vil selv foreslå en opdatering, når den er tilgængelig.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, hvis du har Adobe Flash Player på din computer. 

DKCERT, der er en dansk organisation, der overvåger internetsikkerhed, foreslår, at du afinstallerer eller deaktiverer flash, indtil problemet er løst. Faktisk kan de fleste browsere nemt fungere uden Flash Player.

Vi anbefaler som altid, at du ikke åbner vedhæftede filer i e-mails fra folk, som du ikke kender, eller hvis du ikke er 100 procent sikker på, hvad der er i filen.

Få adgang til over 300 sikre programmer og apps i Fordelszonen. Så kan du sikre dig mod malware, virus og andre farer.  

Lige nu kan du få et nummer af Komputer for alle og fri adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...