Hacking i Windows 10

Ikke en eneste af de førende antivirus virker mod Bashware.

© Shutterstock

Alle Windows 10 computere i fare for ny hackermetode

Sikkerhedsfirmaet Check Point har fundet et stort sikkerhedshul Windows 10. 400 millioner computere på verdensplan kan blive ramt igennem det.

Hvis du har en opdateret version af et af de førende antivirusprogrammer, er du normalt godt beskyttet mod virus og malware. Men nu er der en ny metode for hackere til at komme til din computer alligevel.

En nyopdaget teknik kaldet Bashware, gør det muligt for alle typer malware at undgå antivirusbeskyttelse og helt slippe uden om sikkerheden på Windows 10 pc’er.

Det betyder, at alle 400 millioner Windows 10-computere på verdensplan er i fare ifølge sikkerhedsfirmaet Check Point Software Technologies, der opdagede sikkerhedsfejlen.

Ingen antivirus beskytter mod Bashware

Bashware udnytter en ny Windows 10-funktion kaldet Subsystem for Linux (WSL), som tillader at en kombination af styresystemerne Linux- og Windowssystemer kører på samme tid. 

Ved at udnytte den nye funktion til at snige malware udenom antivirusprogrammer, kan hackere altså undgå computerens sikkerhed fuldstændigt - også selvom du ikke selv bruger funktionen.

Bashware-metoden er blevet testet på markedets førende antivirusløsninger og sikkerhedsprodukter. Det lykkedes at slippe ubemærket uden om beskyttelsen i alle tilfælde.

Hold dit antivirusprogram opdateret

”Vores undersøgelse viser, hvor let det er for cyberkriminelle at udnytte den nye WSL teknik til at undgå at blive opdaget af sikkerhedsløsninger. Vi opfordrer sikkerhedsbranchen til at tage handling med det samme, så deres produkter fremover beskytter brugere mod Bashware,” siger Oded Vanunu, forskningsleder hos Check Point. 

Selvom ingen antivirusprogrammer lige nu beskytter mod Bashing, opfordrer vi altid til at du har et opdateret antivirusprogram på din computer, så du er så godt beskyttet som muligt.

Du kan også beskytte din computer med disse 10 simple råd.

Måske er du interesseret i ...