Nye_komdk_162011

Brug din pc på ferien

Pc’en kan alt. Hvis du har den med på ferie, behøver du blot tandbørste og et par ekstra underbukser i rejsebagagen. Alle andre opgaver klarer computeren med glans. Vi giver dig 13 praktiske, underholdende og sikre ideer til, hvordan du også kan bruge din computer.

27. juni 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvorfor du skal tage din pc med på ferien.

Det, der adskiller en computer fra alle mulige andre husholdningsmaskiner, er, at den kan programmeres – og dermed blive i stand til at udføre en hvilken som helst opgave. De fleste af os bruger imidlertd pc’en temmelig ensidigt – som regnemaskine, skrivemaskine eller som forlænget fjernsyn med internetadgang. Det er en skam, da den kan bruges til uendelig meget mere.

Udtrykket ”kun fantasien sætter grænser” er en temmelig slidt kliché, når vi skriver om en ny og interessant idé. Men i dette tilfælde er det faktisk ene og alene fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan anvende din pc til. Læs artiklen, og kom i gang med at give computeren nye og spændende opgaver.

Find dit stjålne kamera Når du skyder løs med dit digitalkamera, lagres en mængde informationer sammen med selve billedet – de kaldes EXIF-data. Her kan man blandt andet se, hvilken kameramodel der er brugt, hvornår billedet er taget, og hvilke indstillinger for blænde, brændvidde, lukkertid og blitz der blev brugt. Mange kameraer skriver desuden deres serienummer i hvert billede. Dette serienummer er kernen på en særdeles snedig hjemmeside, hvor du med internettets hjælp kan søge efter dit stjålne digitalkamera.

Lej film og tv på nettet Det bedste, man kan gøre på en sløv regnvejrssøndag, er at smutte forbi videobutikken og leje en film. Hvis altså bare ikke det regnede så meget … Heldigvis er computeren på vej til at gøre både gåturen og videobutikken overflødig. Der findes masser af hjemmesider, hvor man kan låne eller leje både film og tv-udsendelser over nettet.

Din pc leder dig på rette vej Glem alt om forældede motorvejskort. Halvdelen af alle bilister bruger en GPS. Og da dette er et pcblad, er det mest naturlige at overlade også denne opgave til computeren. Bevæbnet med et kortprogram, fx Google Earth på din pc, skal du blot bruge en ekstern GPS-modtager.

Måske er du interesseret i ...