Browser komdk 102015

Besøg de farligste hjemmesider i en sikker browser

Du kan køre din browser og andre programmer i såkaldt sandkasse-tilstand. På den måde sikrer du, at Windows ikke tager skade – selv du besøger dårlige hjemmesider eller på anden måde leger med ilden.

26. juni 2015

Det er en offentlig hemmelighed, at internettet er proppet med hjemmesider, der er potentielt skadelige for din computer. Nogle sider tilbyder dig dårlige programmer, mens andre inficerer din computer med virus. Problemet er bare, at det er komplet umuligt for almindelige pc-brugere at gennemskue, hvilke sider der er farlige og hvilke sider, du kan besøge med god samvittighed. Når du først opdager, at en hjemmeside har skumle hensigter, er skaden desværre ofte allerede sket.

Men det er faktisk muligt at besøge farlige hjemmesider uden nogen form for risiko. Til formålet benytter vi her det smarte program Sandboxie, som giver dig mulighed for at surfe løs uden at frygte for konsekvenserne. Når du surfer med en browser i Sandboxie-tilstand placeres der en gul ramme om browservinduet. Det er din garanti for, at du er på sikker grund. Intet, du foretager dig i denne tilstand, kan nemlig påvirke din pc’s helbred. Selv hvis hjemmesider angriber dig med virus, sørger Sandboxie for, at de skadelige filer lander i karantæne. Sandboxie gemmer nemlig kun filer på sit eget lille afsnit af harddisken. Og der er vandtætte skotter mellem dette afsnit og resten af Windows.

> Hent Sandboxie her

Måske er du interesseret i ...