nyheder/hacker150.jpg

Bank opkræver bøde ved nettyveri

Hvis du er netbank-kunde, kan du risikere at skulle betale over 1000 kroner i "dummebøde", hvis nogen stjæler fra dig. Banken har loven på sin side.

25. september 2006

Som om situationen ikke var slem nok i forvejen, måtte en dansk netbank-kunde betale 1.200 kroner i bøde, da han for nylig fik lænset sin konto for 25.000 kroner. Banken, Danske Bank, dækkede godt nok tabet, men trak 1.200 kroner fra i selvrisiko. Kunden havde ikke beskyttet sin pc godt nok med sikkerhedssoftware, lød forklaringen.

  • Udadtil har banken loven på sin side, men ikke den sunde fornuft. Lige netop dummebøden på 1.200 kroner kan bevirke, at alle bankers netbank-kunder bliver endnu mere nervøse for at blive udsat for indbrud, siger IT-kommentator for Berlingske Business, Dorte Toft. I de fleste sager om netbank-svindel lister tyven en ondartet kode - en trojansk hest - ind på offerets computer. Koden åbner på denne måde en "bagdør" for angreb.

Ifølge Dorte Toft er risikoen for at få stjålet fra sin konto dog temmelig lille i Danmark, da man i den danske bankverden har lagt sikkerhedsniveauet højere end i udlandet. I Danmark skal man ud over et brugernavn og en pinkode også have et certifikat fra banken på sin pc.

Måske er du interesseret i ...