nyheder/apple_windows_1.jpg

Apple har rekord i sikkerhedsbrister

Apples Mac OS X-styresystem har i 2007 haft markant flere kritiske sikkerhedsbrister end Windows XP og Vista tilsammen. Det viser en statistik, der sammenligner mængden af sikkerhedshuller i de to rivalers operativsystemer.

Det er it-netavisen ZDNet, der har bearbejdet tal fra sikkerhedsfirmaet Secunia over antallet af sikkerhedsbrister i styresystemerne fra de to it-giganter. Og tallene viser, at mens Windows og OS X har haft nogenlunde det samme antal mindre kritiske brister i sikkerheden, så fører Apples Mac OS X (Tiger og Leopard) stort, når det gælder de alvorlige sikkerhedsbrister. Her har OS X nemlig haft hele 234 brister i forhold til Windows 23.

Tallene viser altså, at Apples operativsystemer gennem 2007 har haft mere end fem gange så mange problemer med sikkerheden som Microsofts. Men de viser paradoksalt nok også, at selvom Windows Vista har haft færre brister i sikkerheden end Windows XP og generelt har flere indbyggede sikkerhedsforanstaltninger end XP, så har sikkerhedsprogrammet Windows Defender og det nye sidepanel i Vista skabt fire alvorlige sikkerhedshuller i styresystemet.

Måske er du interesseret i ...