android

Android lader døren stå åben for hackere

Et sikkerhedsbrud er blevet fundet i flere versioner af styresystemet Android. Fejlen kan give ubudne gæster adgang til alle dine data.

En stribe ansatte fra Google har nok fået et par ekstra timers arbejde, inden de kan gå på sommerferie. Virksomhedens styresystem Android har nemlig et gabende hul i sikkerheden, viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet BlueBox.

Smuthullet findes i samtlige versioner af styresystemet siden 2009, og det kan give fremmede fuld kontrol over smartphones og tablets.

Der er endnu intet, der tyder på, at det fejlen bliver udnyttet, men skulle det ske, kan tyvene slippe af sted med alt, hvad der ligger gemt på den mobile enhed eller overvåge din mobile adfærd.

Android bruger en såkaldt krypteret verifikation, når systemet skal undersøge, om et program er farligt. BlueBox kan dog kode et program på en måde, så det snyder styresystemet og virker helt reelt.

Før truslen overhovedet kan ramme diverse smartphones og tablets, skal det farlige program først accepteres i Google Play og downloades til din mobile enhed.

Måske er du interesseret i ...