Galaxy s6 Edge

Alvorligt sikkerhedshul i Samsung Galaxy

Samsungs Galaxy S6, S5 og flere andre modeller er i fare for at blive hacket. Helt op imod 600 millioner telefoner er i risikozonen.

Et hidtil ukendt sikkerhedshul i flere af Samsungs telefoner er netop blevet opdaget. Det drejer sig om opdateringer til tastaturet, der sendes ukrypteret og derfor kan opsnappes af kriminelle hackere, som kan udskifte opdateringen med en virus. Det skriver internetmagasinet Ars Technica.

Tastaturet, der er tale om, er Samsungs såkaldte IME-tastatur, som er installeret på blandt andet Galaxy S6 og S5-telefoner. Tastaturet er Samsungs egen version af det meget populære SwiftKey-tastatur, men udviklerne bag SwiftKey understreger, at sikkerhedshullet kun findes i Samsungs version.

Sikkerhedsforskeren Ryan Welton, der fandt og afslørede sikkerhedshullet i går, fortæller, at hackere kan misbruge bristen, selv hvis tastaturet ikke er aktivt. Hackere kan også sende virus, selvom der ikke er en officiel opdatering.

På nuværende tidspunkt er der ikke meget, du som bruger kan gøre for at sikre dig imod angreb. Samsung arbejder på en løsning, men indtil den er på gaden, er det bedste råd at lade være med at bruge din Samsung-telefon på offentlige Wi-Fi-netværk, hvor hackere nemt kan opsnappe dine data.

OPDATERET: Siden denne artikel blev skrevet har vi modtaget følgende kommentar fra Samsung:

”Samsung tager potentielle sikkerhedstrusler meget seriøst. Vi er opmærksomme på den sag, som nogle medier har beskrevet på det seneste, og arbejder dedikeret på at kunne give vores kunder det nyeste inden for mobilsikkerhed.Samsung KNOX kan opdatere telefonernes sikkerhedspolitik, OTA (over-the-air), for på den måde at kunne eliminere de potentielle sårbarheder. Opdateringerne af sikkerhedspolitiken vil blive påbegyndt i løbet af de næste par dage. Udover at gennemføre opdateringer af sikkerhedspolitiken, arbejder vi også tæt sammen med SwiftKey om håndtering af potentielle risici fremadrettet.”

Måske er du interesseret i ...