Kaspersky_virusudsigt

Aggressiv spyware vil stjæle alt

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky forudser udbredelsen af en ny type spyware, der kan stjæler alle oplysninger fra en inficeret computer.

3. januar 2011

Skadelige programmer, som går målrettet efter at stjæle alle tænkelige oplysninger om den enkelte computerbruger, bliver en voksende trussel i løbet af det nye år. Den aggressive spyware bliver kaldt version 2.0 og vil udover oplysninger om bankdata og e-mail-konti blandt andet også opsnuse, hvor brugerne bor, hvor de arbejder, hvad de tjener, hvem deres venner er. Formålet er, at sælge de følsomme oplysninger videre til kriminelle, der kan bruge dem til egen økonomisk vinding.

Det oplyses i den årlige sikkerhedsrapport fra Sikkerhedsproducenten Kaspersky Lab, der ikke overraskende advarer om en stigning i antallet af it-trusler.

Internettets kriminelle tjener stadig flest penge på stjålne bankoplysninger, spam, pengeafpresning, svindel og såkaldte DDoS-angreb, hvor et stort antal computere bruges til at overbelaste et computersystem.

De kriminelle vil i stigende grad udnyttet sikkerhedshuller, ikke mindst i populære programmer fra Adobe, såsom PDF Reader og Apple, blandt andet iTunes, Safari og QuickTime.

Du beskytter dig bedst mod it-kriminelle ved at bruge din sunde fornuft, sikre din pc med opdaterede sikkerhedsprogrammer, og generelt holde computerens programmer opdaterede – herunder også Windows og din browser, som for de flestes vedkommende hedder Internet Explorer.

Måske er du interesseret i ...