Usikker e-mail

De e-mails, der er på listen, bliver bliver bombarderet med spam.

© Shutterstock

711 millioner e-mails lækket: Er din e-mailadresse blevet lækket?

En IT-sikkerhedsekspert har fundet en spambot med over 700 millioner e-mail adresser. Tjek her, om din e-mailadresse er på listen.

31. august 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Spammere og hackere har brug for din e-mailadresse for at sende dig mails i forsøget på at få adgang til din computer.

Nu har en malware-ekspert fundet et lager af 711 millioner e-mails, som hackere og spammere har haft adgang til.

Der er spam-robotten ”Onliner”, hvis lager af e-mails er blevet fundet. Robotten har sendt mails indeholdende malware til de nu lækkede e-mails.

Onliner har oven i købet haft mulighed for at passere de fleste spam-filtre.

Af de 711 millioner e-mails, havde op imod 80 millioner af dem tilknyttet et kodeord. Det betyder at spam-robotten kan bruge disse mail til at sende spam fra.

Tjek om din mail er sikker

Hvis du er nervøs for, om din e-mail er sikker, kan du tjekke den på haveibeenpwned.com. Hjemmesiden, samler lækkede e-mails. Her kan du søge på din egen e-mail og se, om den har været med i et læk.

Hvis hjemmesiden viser, at din mails sikkerhed er brudt, så er det stadig ikke sikkert, at hackere har haft adgang til din kode. Derfor anbefaler vi alligevel at du skifter kode for en sikkerheds skyld.

Selv hvis din e-mail ikke er blandt de udsatte, er det stadig vigtigt at du generelt passer på, når du modtager mails fra ukendte afsendere fx. med disse 6 gode råd

Det vigtigste du kan gøre for at beskytte dig selv er at bruge et sikkert kodeord og aldrig at åbne en vedhæftet fil, som du ikke ved, hvad er.

Måske er du interesseret i ...