email ikon

10.000 blottede emailkonti

Tusindvis af konti på det web-baserede emailsystem MSN Hotmail, er blevet blottet i et phishing-angreb. Microsoft har bekræftet sagen, og undersøger nu omfanget af angrebet.

En liste på over 10.000 e-mail-konti, primært europæiske, samt deres passwords har været offentligt tilgængeligt på nettet som resultat af et phishingangreb.

Det drejer sig om Microsoft's Windows Live Hotmail kontoer indeholdende endelsen “hotmail.com”, ”msn.com” og ”live.com.”

Phishing involverer brugen af falske websider, som lokker folk til at frigive private detaljer som deres bankkonti eller login-navne.

I første omgang har Microsoft sørget for, at listen er blevet pillet af nettet igen. Man er derudover i gang med en undersøgelse, for at finde ud af, hvad der gik galt, og kender endnu ikke omfanget af phishing-angrebet, der i første omgang omfattede og offentliggjorde brugernavne der begyndte med A og B.

Microsoft anbefaler at folk med en hotmail-konto ændrer deres kodeord til mail-servicen, og andre steder, hvor de måtte bruge den samme kode, da det til stadighed er den bedste beskyttelse der er. I 40 procent af tilfældene har det nemlig vist sig, at folk bruger det samme kodeord til alle websider de besøger.

Måske er du interesseret i ...