Windows 8 screen

Windows 8 overhaler sin storebror

Efter 10 måneder på markedet har Windows 8 nu flere brugere end det syv år gamle styresystem Vista gjorde over samme periode.

Windows 8 er endnu ikke et stort hit blandt verdens pc-brugere, men styresystemets finder støt og roligt vej til flere computere og har nu større succes end sin storebror Windows Vista havde.

På 10 måneder bruger 8,4 procent af alle computere den nyeste Windows-version, mens Vista kun nåede 7,3 procent i sine første 10 måneder, viser tal fra analysehuset Net Applications. Mens de to styresystemer hører til blandt de mindre populære, så står Windows 7 solidt plantet øverst på podiet med en markedsandel på over 17 procent.

Det er ikke alene de første 10 måneder, at Windows 7 er førende. I Danmark benytter cirka 45 procent af alle pc’er i dag Microsofts styresystem fra 2009, viser den seneste opgørelse fra Foreningen af Danske Interaktive Medier.

Det er væsentligt bedre end både Vista og Windows 8, som står for hver seks og fem procent af alle danske pc’er. Begge styresystemer får også baghjul af det noget ældre Windows XP, der stadig er populært efter 11 år på bagen.

Måske er du interesseret i ...