Windows8

Windows 8-brugere rører ikke ved apps

Over halvdelen af pc-brugere med Windows 8 åbner ikke apps i det nye styresystem, viser en ny undersøgelser.

Microsoft gav de små programmer kaldet apps en helt central plads i det nyeste styresystem Windows 8. Brugerne har dog ikke taget ubetinget godt imod de små programmer, som kan være en vejrudsigt, lommeregner eller et lille spil. En ny undersøgelse viser nemlig, at over halvdelen af Windows 8-brugere ikke bruger apps på daglig basis.

Undersøgelsen er udarbejdet af Soluto, der tilbyder fjernsupport til at løse problemer i styresystemet. Firmaet har haft fingrene i næsten 11.000 enheder med styresystemet, og tendensen var den samme for bærbare og stationære computere med eller uden berøringsfølsom skærm.

På stationære computere er det helt op til 61 procent af brugerne, som ikke åbner apps på daglig basis, mens det for bærbare computere er ca. 59 procent af brugerne. Tendensen er den samme på tablets, men her har Soluto dog ikke medregnet tablets med styresystemet Windows RT, som blandt andet findes på Microsofts egen tablet, Surface RT.

Opgørelsen viser derudover, at hver af ca. 11.000 med en stationær computer i gennemsnit bruger 1,4 apps om dagen, mens hver bruger med en bærbar computer med berøringsstyret skærm åbner 2,2 apps om dagen.

Selvom Windows 8’s brugere muligvis holder igen med at åbne de små programmer, så downloader de dem i stor stil. På bare seks måneder er der blevet downloadet 250 millioner apps fra Microsofts programbutik.

Måske er du interesseret i ...