Windows 10 computer

Windows 10 bliver supersikkert

Microsoft har meldt ud, at deres nye styresystem bliver endnu mere sikkert, med blandt andet totrinsbekræftelse og godkendelse af apps.

28. oktober 2014

I lang tid har både Apple og Google været foran, når det handler om sikkerhed. Men med det nye Windows 10, vil Microsoft sætte fokus på sikkerheden og gøre det endnu sværere for virus og hackere at bryde ind i systemet.

Et af de nye tiltag er indbygget totrinsbekræftelse. Totrinsbekræftelse betyder, at du skal igennem to trin for at logge ind. Systemet har været anvendt af Google og Apple i noget tid. Og især med de mange sikkerhedsbrud og hackerangreb, der har været på det seneste, er der sket en stigning i udbredelsen af totrinsbekræftelse.

Microsoft vil også tilføje app godkendelse, der skal forhindre at inficerede apps kommer i Windows Store. App godkendelse betyder at appen kun kan komme i butikken, hvis udgiveren har lavet et elektronisk certifikat, der er blevet godkendt af Microsoft.

Windows 10 blev for nyligt frigivet i en version beregnet til udviklere og dem der gerne ville prøve det. Og der er allerede kommet 7000 rettelser i den nyeste opdatering, hvilket kunne tyde på at Microsoft virkelig arbejder på at lave Windows 10 til den bedste Windows-version nogensinde.

Microsoft har meldt ud at den endelige version vil være i butikkerne i midten af 2015.

Læs meget mere om Windows 10

Måske er du interesseret i ...