Windows 10 boxshot

Video: Se alle nyhederne i Windows 10

Microsoft har ikke dovnet i hængekøjen siden lanceringen af Windows 8: Det nye Windows 10 er proppet med nye og smarte funktioner. Her kan du se video af de 6 vigtigste nyheder.

Med det nye Windows 10 får du det bedste fra den yderst populære Windows 7 og den nyere Windows 8/8.1. Væk er den forvirrende startskærm med de nye apps - og i dens sted en ny startmenu på Skrivebordet. Den nye startmenu kan udvides, så den fylder hele skærmen og er dermed perfekt, hvis du ejer en tablet med Windows 10.

Windows 10 byder også på en afsked med Internet Explorer, der har været med os siden Windows 95. I dens sted kommer browseren Microsoft Edge, som er hurtig og enkel, og som rummer helt nye og spændende funktioner. Herunder kan du se videoer af de to funktioner i aktion - sammen med 4 andre spændende nyheder.

Den nye browser Microsoft Edge

Se, hvordan afløseren til Internet Explorer ser ud. Den nye browser har fået navnet Microsoft Edge og rummer nogle spændende redigeringsfunktioner.

Smart ny menu med indstillinger

I Windows 10 er nogle indstillinger rykket fra Kontrolpanel til den nye indstillingsmenu. Det gælder fx Windows Update.

Det nye notifikationscenter

Du kender allerede notifikationerne i toppen af skærmen fra din mobiltelefon. Nu er de smarte notifikationer også flyttet ind i Windows 10, så du hurtigt kan springe til de vigtigste punkter.

Flere Skriveborde

I Windows 10 kan du oprette så mange Skriveborde, du har lyst til. Så kan du fx have ét Skrivebord med arbejdsdokumenter og et andet med dine fritidsinteresser.

Den nye og flotte startmenu

I Windows 10 er startmenuen tilbage i fin form. Den har de gode solide træk fra Windows 7, men har fået tilføjet en stribe nye funktioner, så du fx kan åbne apps direkte fra startmenuen.

Det nye søgefelt og talegenkendelse

Nu behøver du ikke længere åbne startmenuen for at søge blandt dine filer og på nettet. Det hele kam klares direkte fra proceslinjen, hvor du også finder den nye, smarte digitale assistent Cortana. Med den kan du give pc'en talekommandoer.

Måske er du interesseret i ...