nyheder/iTunes.jpg

Universal udfordrer Apple iTunes

Verdens største pladeselskab, Universal Music, bidrager nu med en gratis konkurrent til Apples iTunes.

1. september 2006

Universal Music har valgt at støtte en helt ny form for gratis musik-download med kunstnere fra selskabets svulmende bagkatalog. SpiralFrog bliver navnet på den kommende amerikanske hjemmeside, der vil skabe en ny konkurrent til computerfirmaet Apples lovlige musikbutik på internettet, iTunes Musicstore, samt stribevis af ulovlige sider, skriver Berlingske Business.

Hjemmesiden SpiralFrog skal udgøres af musik, som kan hentes gratis af brugerne. Fordi denne service bliver gratis for brugerne, skal musikken og kunstnerne betales via af målrettede reklamer, som brugerne skal se på, mens de henter musikken ned på deres computere.

Universal har underskrevet en aftale om at stille sit musikkatalog til rådighed for hjemmesiden, i første omgang i Nordamerika. Der arbejdes nu på at få flere pladeselskaber med som bidragydere til den gratis hjemmeside. Ifølge Berlingske Business har Universal endnu ikke selv kommenteret aftalen, hvis bagkatalog tæller kendte kunstnere som bl.a. ABBA, The Beach Boys, Prince og U2.

Måske er du interesseret i ...